Nieuwsbrief november 2020

Werkzaamheden Boezem-West

De afgelopen periode is hard gewerkt aan een aantal zaken, te weten:

  • Inventarisatie lantaarnpalen

Alle lantaarnpalen zijn beoordeeld op locatie en uiterlijke staat. Hiervan is een overzicht gemaakt dat is gedeeld met de gemeente. De gemeente beoordeelt de wensenlijst en maakt vervolgens afspraken met de partij die de plaatsing en het onderhoud van de openbare verlichting voor de gemeente regelt. Zodra hierover meer bekend is, word je verder geïnformeerd. Denk je dat een lantaarnpaal bij jou in de buurt moet worden verplaatst en/of gerepareerd, laat dat dan vooral weten via info@bedrijvenparkdeboezem.nl.

  • Inventarisatie straatnaamborden

Hoewel vrijwel iedereen tegenwoordig over routenavigatie beschikt, vindt het bestuur het toch belangrijk dat de straatnaamborden goed zijn en dat de verwijzing op een goede manier is geregeld. De gemeente heeft een inventarisatie gedaan en zal op korte termijn ervoor zorgen dat de bewegwijzering in orde is. De grote panelen zullen op termijn worden verwijderd. De straatnaamborden worden waar nodig toegevoegd, aangepast en/of voorzien van onderborden waarmee naar bepaalde huisnummers wordt verwezen.

  • Snelheidsdisplay

Sinds vorige week heeft de gemeente een snelheidsdisplay opgehangen op de Weteringweg met als doel notoire hardrijders bewust te maken van hoe hard zij rijden. Het display wordt elke vier maanden ergens anders opgehangen.

  • Wegsignalering

De gemeente heeft ‘als proef’ fietssuggestiestroken met witte belijning en met een afbeelding van een verkeersbord met 30 km/u aan het begin en het einde van de Heulweg geplaatst.  

Als je verder nog vragen hebt, kun je contact opnemen met Nicolette Bakker (parkmanager). Zij is bereikbaar via 06-22131455 of info@bedrijvenparkdeboezem.nl. 

Duurzaamheidsmiddag

Duurzaamheid is en blijft een belangrijk thema. We zijn op de Boezem best al goed op weg. Een toenemend aantal ondernemers heeft zonnepanelen of een andere vorm van duurzame energie zoals warmte/koude pompen. De eerste energiepositieve bedrijven zijn recent opgeleverd. We doen het daardoor in vergelijking met andere parken zo gek nog niet. Omdat bedrijven in 2030 een overstap naar duurzame energie moeten hebben gemaakt, kantoren in 2023 minimaal een label C moeten hebben en we in 2050 geacht worden helemaal duurzaam en CO2-neutraal te zijn, kunnen we niet achterover leunen. 

SAVE THE DATEBijeenkomst duurzame energie

Dat is de reden dat we op 24 maart van 17.00-21.00 uur een bijeenkomst over duurzaamheid willen organiseren op de Boezem. Hopelijk kunnen we dan weer fysiek bij elkaar komen. Tijdens deze bijeenkomst vertellen ondernemers die zelf al goede stappen zetten met duurzame energie over hun ervaringen en tips. Lokale ondernemers die producten of diensten kunnen aanbieden op het gebied van duurzaamheid kunnen ook met concrete voorstellen komen. En we vertellen ondernemers hoe ze gebruik kunnen maken van subsidies van onder andere rijk, provincie, MRDH en hoogheemraadschap. Daarnaast proberen we tot enkele concrete voorstellen te komen die, vanwege de korte terugverdientijd, je verleiden je bedrijf of kantoor te verduurzamen. 

Dus save the date! Meer informatie volgt begin volgend jaar. Mocht je zelf ideeën hebben dan vernemen we die graag via a.monshouwer@pijnacker-nootdorp.nl

Voor diegenen die nu al graag aan de slag willen zijn er de volgende subsidies:

Subsidies – zonnepanelen voor bedrijfsdaken (juist indien dak aangepast moet worden):

https://www.zuid-holland.nl/loket/subsidies/subsidies/@26476/zonnig-zuid-holland-subsidie/

hoogheemraadschap – klimaatadaptatie – herinrichten terrein:

https://www.hhdelfland.nl/inwoner/klimaat-en-water/subsidie-klimaatadaptatie/ik-wil-subsidie

Onderhoud Vlielandseweg

De gemeente gaat groot onderhoud uitvoeren op de Vlielandseweg. De riolering en het asfalt zijn aan vervanging toe en de verkeersveiligheid wordt verbeterd. Tijdens de uitvoering van het groot onderhoud ondervindt het verkeer op de Vlielandseweg hinder. De werkzaamheden zullen grotendeels zonder volledige afsluiting worden uitgevoerd. In november starten de werkzaamheden.

Meer informatie vind je op www.Pijnacker-Nootdorp.nl/projecten/onderhoud-vlielandseweg.